Mókus csoport

Mókus csoport


Óvó nénik: M. Tamásné (Zsuzsi néni) és R.-né Homor Otília (Lia néni)
Dadus néni: N. Edina (Edina néni) és Ny.-né P. Kinga (Kinga néni)

Jelenleg 25 gyermek jár a csoportba, kicsik, középsősök és nagyok vegyesen.

Zsuzsi néni és Lia néni életében is jelentős szerepet játszik a zene, a kézműveskedés, a környezeti nevelés és a mesélés, ami a csoport életében is megjelenik.


Fontosnak tartjuk az összetartozás élményének erősítését. Célunk még az egymásra való odafigyelés, gondoskodás, a feltétel nélküli szeretet légkörének megteremtése. Nevelőmunkánkban hangsúlyos szerepe van a következetességnek és a szerető-gondoskodó bánásmódnak. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeknek minden nap legyen lehetőségük a szabad játékra, így ehhez alkalmazkodva adjuk át az ismereteket (külső világ tevékeny megismerése, ének-zene, mese-vers, kézműveskedés, mozgás).

A játékba ágyazott ismeretátadások témáját a környezeti nevelés köré szervezzük, ami akár egy ünnep is lehet. A délelőtti játék végét éneklés jelzi, így a gyerekek tudják, hogy minden játékot a helyére kell tenni. Ezután kört alkotva leülünk a szőnyegre. Ilyenkor a hitre nevelés csendes percei következnek. Ezt követően még beszélgetünk egy picit, meghallgatjuk egymás élményeit, majd készülődünk az udvarra.

A testnevelés (mozgás) tevékenység az egyetlen, amit kötött formában tartunk, minden héten egyszer. Ilyenkor a gyerekekkel a tornateremben tornázunk. A gyerekek mindennapjaiban is megjelenik a rendszeres mozgás, a csoportszobában és az udvaron egyaránt.
A csoport két dadus nénije bármikor segít nekünk a gyermekek gondozásában, öltöztetésében, alkalmanként a tevékenységek alatt is, ha még egy nevelő segítségére van szükségünk.