Intézkedések a járványügyi helyzet következtében

Intézkedések a járványügyi helyzet következtében


Kedves Anyukák és Apukák!
 
Az alábbiakban tájékoztatom Önöket, hogy Újbuda Önkormányzata a következő intézkedéseket teszi a jelenlegi járványveszélyhelyzetre tekintettel:
Újbuda területén elhelyezkedő valamennyi önkormányzati, magán, alapítványi, egyházi fenntartású intézményekben az óvodai ellátás Hétfőtől, 2020. március 16-tól további intézkedésig átmenetileg szünetel.
 
A rendkívüli szünet időtartama alatt a gyermekek nem látogathatják az intézményt, ugyanakkor minden rászoruló segítséget kap. Az Önkormányzat nyomatékosan kér mindenkit, hogy a gyermekfelügyeletet ne a nagyszülőkkel, idős rokonokkal oldják meg. Rájuk kiemelten szükséges vigyázni.
 
Azoknak az gyermekeknek, akiket a szüleik semmiképpen nem tudnak elhelyezni, biztosítjuk a felügyeletet. Elsősorban azon szülők gyermekeit várjuk az ügyeletbe, akik részt vesznek a kialakult helyzet folyamatos megoldásában:
- Egészségügyi dolgozók,
- rendvédelmi dolgozók,
- kiemelt közszolgálatot teljesítő dolgozók,
- kereskedelemben dolgozók,
- közlekedésben dolgozók,
- szociális ellátásban dolgozók.
 
Természetesen egyedi elbírálások lehetségesek, ezt az intézményvezetővel szükséges
egyeztetni.
 
Gyermekétkeztetés
Az étkezéseket az óvoda szüneteltetése alatt automatikusan lemondottnak tekintjük étkezések díját a szokásos módon jóváírjuk.

Kérem azokat a szülőket, akik rászorulnak a felügyeletetre, az igénybe vétel előtt 2 nappal jelezzék írásban az gellertovoda@gmail.com e-mai címen.
Az alábbi 2 db nyilatkozatot a felügyeletet kérő szülő köteles kitölteni és leadni az irodában. A nyilatkozatok a honlapról letölthetők. Amennyiben nem tudják letölteni, abban az esetben az óvodában biztosítjuk nyomtatott formában.
Nagyon fontos, hogy igényüket időben jelezzék, hiszen szükségünk van időre, a felügyelet megszervezéséhez.
 
A különórák az óvoda szünetelése alatt elmaradnak.
 
Kérem, kövessék nyomon továbbra is óvodánk honlapját, ott minden értesítést megosztunk
Önökkel.
 
Budapest, 2020. március 16.
 
Köszönöm türelmüket és megértésüket:
Feltserné Hegedűs Klára
intézményvezető